nie masz tabele popatrz http://www.jedzdobrze.pl/tabele/ nasycone np smalec masło olej kokosowy , palowy w mięsie i serach na noc możesz dawać tłusty twaróg na przykład
na początek kilka istotnych szczegółów :-) Nabiał na CKD zlikwiduj ale mozesz dać pelnotlustą śmietanę jak lubisz, tłuszcze w polowie daj nasycone, jak smalec, olej kokosowy najlepiej a oliwa i inne roślinne niech stanowią drugą połowę. Mięsa tluste daj np. ze świni jak łopatka, boczek, karkowka itd. Kura moze byc ale do niej trzeba dowalic np. [...]
jajek nie, jajka to nie nabiał ;-) sa bardzo cenne i idealne do kazdej diety! zamisat twarogu - makrela wedzona, ser gouda (biedronka) + brokuł + olej lniany. Oj Wietas :-) Poczytaj o odzywianiu na tluszczowkach temat "fakty a nie mity by Quazar" na sfd.pl. Tluszcze w polowie maja byc nasycone, z nich jest sila oraz stanowia podstawe diety!!! [...]
Smażyć najlepiej na niczym jak już wybieramy smalec olej palmowy kokosowy pam czy poprostu teflon. Co do sodzików nie ma konkretnych badań polecam stevie jeśli macie fundusze.
[...] nie panikować o każdy gram. Trzeba pamiętać o dużej ilości omega 3, bodajże omega 6 do omega 3 - 4:1, więc rybki chętnie i trochę się etykiet naczytasz. Polecam słonecznik, smalec, jajka, orzeszki ziemne, olej kokosowy i wiórki, oliwę dla tłuszczu i siemię lniane by mieć omegę 3, idealne źródła to tłuste ryby. Mam nadzieję, że troszkę informacji [...]
Najlepiej unikac smazonych potraw. Mozna gotowac, piec lub na parze. Jak juz chcesz smazyc to: pam, smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek. A jajecznice jakos jedną mozna na masle.
[...] nie przekraczaj raczej ilosci 3x30g dziennie - mozna sie nabawic sraczki %-) Smazyc sie nie powinno, a jesli juz smazysz to na tluszczach ktore sie do tego nadaja czyli np smalec, maslo klarowane, oliwa z oliwek, olej kokosowy. W smazeniu istotne jest, by nie podgrzewac za mocno tluszczy, niedopuszczajac tym samym do charakterystycznego [...]
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
ja sobie wypisałem źródła tłuszczy z których będe chciał korzystać, więc dla zainteresowanych poniżej lista :) tłuste mięsa, ryby, masło klarowane, smalec, masło prawdziwe (do kawy kuloodpornej, typu kerrygold), sery, śmietana, olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy różne, wiórki kokosowe, masło orzechowe, tahini, pestki słonecznika, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z niczego nie trzeba rezygnować (może oprócz cukru) I tak: Jajka ;), mozzarella, ziemniaki, ryż, wszelkiego rodzaju kasze, mięso wszelakie, zdrowe tłuszcze: kokosowy lub smalec do smażenia, lniany i słonecznikowy VIRGIN na zimno, orzechy, awokado. Byle by to w bilans wliczyć. Jednak zbytniego szaleństwa z czekoladą (np pół tabliczki co drugi [...]
[...] i powinny byc rozlozone pomiedzy takie pysznosci jak oliwa extra virgin ( tylko do spozywania na zimno), tluste miesa i ryby, cale jajka, olej kokosowy, maslo, orzechy, smalec. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 2016-04-06 11:46:59 Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 2016-04-06 11:47:56 Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 2016-04-06 [...]
[...] Posiłki bilansuj. Układaj tak aby w każdym było źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Parówki to pomysł do bani. Smażysz na rzepakowym? zmień go na masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Olej rzepakowy nie nadaje się do smażenia. Warzywa z olejem to nie posiłek... gdzie źródło wartościowego białka? Pomidora i papryki nie wliczaj w bilans
[...] orzechowe,orzechy,jajka,masło klarowane,olej mct,pestki dyni,tłuste ryby:makrela,łosoś, Tłuste mięso: golonka,boczek itp. Co do tego że wrzuciłeś na siebie 6kg w ciągu miesiąca. Ludzie tyle masy mięśniowej w rok nie robią :) To nie najlepsza droga, weszło Ci 6 kg z czego 5 to smalec i woda.
Do smażenia najlepsze są olej kokosowy, palmowy i smalec, bo są nasycone i nie mogą zmieniać się pod wpływem temperatury w różne świństwa. Dodatkowo umożliwiają smażenie w wysokich temperaturach, więc potrawy mniej nasiąkają tłuszczem. Do krótkotrwałego smażenia można używać oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, ale tylko w niewysokich [...]
Smalec i olej kokosowy do smażenia jak najbardziej ok. http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Bulk przed treningiem to słaby pomysł. Zjedz wcześniej posiłek i wystarczy. Ok 2-3h. Bulk ew. po wysiłku a w domu pełnowartościowy posiłek.
jak będzie to krótkie i mało intensywne smażenie to masło / oliwa się sprawdzi. jak będzie to długie i intensywne smażenie to masło klarowane / olej kokosowy / smalec / olej rzepakowy